Informatie tips extensions KnippenbijChristel

De bovenlengte van het eigen haar moet minimaal 10 tot 12 cm zijn, de oorpartij 6 tot 8 cm, en de nekpartij minstens 4 cm wilt u hair extensions kunnen plaatsen. Uw eigen haren moeten namelijk de waxjes kunnen bedekken.
Nee, wanneer ze op de juiste manier geplaatst worden, zijn de waxjes niet zichtbaar zelfs niet als u ze opsteekt. Deze waxjes zijn in dezelfde kleur als de hair extensions.
Nee, als de extensions op de juist manier geplaatst zijn en u laat de extensions tijdig vervangen (3 tot 4 maanden, ligt er ook aan hoe hard uw eigen haar groeit). Ook heel belangrijk is dat u de extensions op de juiste manier verzorgt.
De extensions mogen gemiddeld 3 tot maximaal 4 maanden in het haar blijven, dit hangt af van de verzorging en uw eigen haargroei. Daarna moeten ze eruit om beschadiging aan uw eigen haar te voorkomen.
Voor het zetten van de extensions moet u uw haar ALTIJD met een deep cleansing shampoo wassen. Dit wordt bij knippen bij christel voor u gedaan.
Na het inzetten van de extensions mag het haar 2 dagen niet gewassen worden, dit in verband met het uitharden van de waxjes. Gaat u uw haar toch meteen wassen dan loopt u het risico dat u de extensions er zo uit kunt schuiven.
U kunt uw haren na het inzetten van de extensions gewoon blijven wassen, maar wel met de verzorgingsproducten die daarvoor geadviseerd worden (b.v. de Lisap Repair lijn of de Balmain producten). Deze producten hebben extreem meer voeding om de extensions mooi te houden en klitten te voorkomen. De extensions krijgen geen voeding vanuit de talgklieren op de hoofdhuid om dat de waxjes er tussen zitten. U dient daarom de extensions zelf te voeden! Gebruik nooit producten waar olie, alcohol of fruiten in zit.
De extensions slijten, ongeveer 10 tot 15% kan uitvallen.Maakt u zich daar geen zorgen over want dat is normaal. Ieder mens verliest namelijk tussen de 100 en 150 haren per dag. De uitgevallen haren die u normaal na het kammen in uw borstel heeft zitten, blijven tussen de waxjes zitten en kunnen niet weg, daarom is het belangrijk dat u uw haren goed uitborstelt met een speciale extension borstel, ook bij de waxjes om klitvorming te voorkomen. Elke dag dient u uw haar van punt tot hoofdhuid uit te borstelen.
Elke dag gaat u met uw handen door uw haar en controleert u of de extensions niet aan elkaar vast zitten door de losgelaten haren. Voelt u dat extensions bij elkaar zitten, trekt u ze uit elkaar om verdere klitvorming te voorkomen.
U mag nooit met nat haar naar bed!
Voordat u uw haar gaat wassen dient u te zorgen dat uw haren klitvrij zijn. Gaat u uw haar wassen en u heeft veel klitten, dan blijven shampoo resten in uw haar achter, met als gevolg dat er nog meer klitten kunnen ontstaan.
Als u gaat zwemmen adviseren we u een beschermende badmuts te dragen omdat de chemicaliƫn uit het zwembad of het zout uit de zee uw extensions kunnen aantasten/uitdrogen.
Als u merkt dat veel klitvorming ontstaat door uitgevallen haren (na ongeveer 3 tot 4 maanden), dienen de extensions verwijderd te worden.
1. Medicijn gebruik (chemo kuur), waardoor haaruitval kan ontstaan!
2. Haaruitval waar kale plekken zichtbaar zijn.

Knippen bij Christel - Slangenburgallee 12 - 6921HX - Duiven - 0316-269066 - Kvk Arnhem: 09186966 - Btw: NL001854504B36